Перейти до основного вмісту

У Полтавській області розпочався тижневик здоров’я


Цього тижня на території Полтавської області розпочався тижневик здоров’я. Ініціаторами доброї справи виявилася сама молодь – працівники та волонтери Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ». Під час тижневика заплановані такі заходи: диспут серед студентів на тему переваги ведення здорового спосібу життя, тренінги для молодших школярів «Курити або довго жити», акція з театралізованими виступами для учнів сільських шкіл.
7 листопада в ресурсному інформаційно – методичному центрі Лубенської спеціалізованої школи № 6 представниками громадської організації “Твій Світ ” було проведено профілактичний відео – лекторій на тему: “Ризики вживання алкоголю”. Голова організації Чепур Олександр розповів присутнім учням про наслідки вживання небезпечних для здоров’я хімічних речовин, також було продемонстровано соціальні роліки, присвячені таким небезпечним хворобам, як алкоголізм.
Працюючи у сфері соціальної підтримки дітей та молоді, працівники молодіжної громадської організації «Твій Світ» особливу увагу звертають на формування у дітей та молоді навичок здорового способу життя, допомагають зрозуміти цінність свого здоров'я та необхідність його збереження, незалежно від віку та місця проживання, статку та професії. Проте добре розуміють, що цього замало. Знати, як поводитися, не означає погоджуватися з цим, а тим більше реалізовувати це у своєму житті. Тому просвітницько - профілактичні заходи спрямовують на формування практичних умінь і навичок, сприятливих для здоров’я.
Так, з метою пропаганди здорового способу життя та запобіганню негативним проявам в підлітковому віці, а також для привернення широких кіл громадськості, засобів масової інформації до проблем поширення алкоголізму, наркоманії, тютюнокуріння у дитячому та молодіжному середовищі, громадською організацією був розроблений проект» За здорове майбутнє», який реалізовується за підтримки відділу в справах сімї та молоді Полтавської ОДА.
В рамках проекту проведено лекційно-тренінгові заняття на теми: «Життя без алкоголю – найкращий вибір», «Правда про наркотики». Випущено інформаційні матеріали, проведено інформаційну кампанію «Здорова молодь – здорове майбутнє». Кампанія проводилася у 7 районах області. Подібні акції проводяться вже не перший рік і мають свої позитивні наслідки на здоров’я молоді.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кляксотерапія в Новооріхівській школі

Нещодавно в Новооріхівській загальноосвітній школі відбувся творчий захід в якому взяли участь представники двох поколінь: молодь і особи похилого віку. Захід провела провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською центральною районною бібліотекою їм. В. Малика. Учасникам запропонували опанувати цікаву арт – терапевтичну  техніку – кляксотерапію. Провела заняття психолог проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє»  Юлія Пода. Той, хто ходив у школу давно, пам’ятає, який душевний біль і страждання приносила бодай малюсінька клякса на зошитовій сторінці... Скільки сліз пролито через ці малі (а інколи й великі) плями. Скільки страху було через них. Але, на щастя, все це у минулому, і сьогодні  діти і дорослі не хвилюються через такі питання

У Лубнах презентували мультимедійний посібник зі сталого способу життя

04 січня 2018 року в приміщенні ресурсного інформаційно - методичного центру Лубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи №6 відбувся ознайомчий тренінг щодо роботи з матеріалами мультимедійного посібника "Крок за кроком". Представили матеріал учасникам тренінгу експерти Міжнародної благодійної організації  Інформаційний центр „Зелене досьє”. В цілому у заході взяли участь понад 30 викладачів навчальних закладів Лубен, представники громадських організацій міста та місцевих засобів масової інформації. Представили матеріали посібника експертки  ІЦ «Зелене досьє» Тамара Малькова, Надія Шевченко та Ольга Ігнатенко.  Вони розповіли учасникам, що мультимедійний посібник "Крок за кроком" для України розроблений задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. Протягом навчання учасни

Тренінг "Активні громадяни: медіа для молодіжних центрів" в Києві.

18-20 грудня у Києві відбувся тренінг  "Активні громадяни: м едіа для молодіжних центрів" від Британської Ради в Україні. У 2012 році Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» створила разом з Лубенською центральною районною біблотекою ім. В.Малика молодіжний центр. Вже п’ять він успішно працює.   Учні нашої школи часто беруть участь у різноманітних заходах і проектах молодіжного центру. Тож, на правах партнера наша школа  в особі викладача Лазарєва Сергія Івановича також мала змогу долучитися до тренінгу. Новий проект Британської Ради об’єднав понад 80 представників молодіжних центрів,  громадських організацій , представників навчальних закладів  з усієї України. Протягом трьох днів учасники заходу здобували нові знання та вдосконалювали навички у сфері медіа-комунікацій. Тренери поділилися з учасниками досвідом журналістської роботи, корисними порадами щодо написання новин та проведення інтерв'ю. Також учасники напрацьовували ідеї для сталого ро