Перейти до основного вмісту

В Лубнах триває співпраця з бібліотекою: День бібліотеки - в 3D

Незвичайними акціями привернула лубенців центральна районна бібліотека ім. Володимира Малика напередодні Всеукраїнського дня бібліотек.

Саме з цієї нагоди 27 вересня о 10-30 бібліотекарі, волонтери ПОМГО «Твій світ», учні 9 – А класу ЗОШ №2, користувачі бібліотеки вийшли на
флеш - моб «Читай! Формат не має значення».

Колона учасників рухалась від бібліотеки до центру міста , демонструючи всім, що не перевелися активні читачі книг. А любов до читання - це їх активна життєва позиція.
« Книга-джерело розвитку для людини. Якщо людина не читає, вона деградує» - говорить Яків Святко, учень 9-А класу. 

З лозунгами, вигукуючи гасла «Читати модно», «Читати престижно», « Читати драйвово», « Читати – шлях до успіху» - учасники флеш-мобу вітали мешканців міста зі святом бібліотек, 1025-літтям заснування міста, роздавали міні - візитки з переліком нових послуг, які надає бібліотека, листівки « Безкоштовний Інтернет у бібліотеці», запрошення взяти участь у акції « Подаруй бібліотеці книжку», завітати до бібліотеки тощо.

В 11.00 в сквері біля пам’ятника руському воїну розпочалася інша акція - Перфоманс: «33 літхвилини». Учасники цього заходу присвятили 33 хвилини читанню улюбленої книги в компанії таких же її поціновувачів.

Участь у акціях взяли представники ЗМІ, а саме: Оксана Семака, журналіст Полтавської обласної ТРК «Лтава», Олена Сімініченко, кореспондент редакції міськрайонного радіомовлення «Радіо-Лубни», Руслан Чернокуський, оператор Лубенського міського телебачення «Лубни». З ними спілкувались Валентина Сьомак, директор Лубенської централізованої бібліотечної системи, Олена Симоненко, завідувачка Новаківською сільською бібліотекою-філією, учні.

«Сьогодні діяльність центральної районної бібліотеки ім. Володимира Малика проходить у новому вимірі . З приходом програми «Бібліоміст» на терени лубенського краю бібліотека стала справжнім осередком, де вирує соціальне та культурне життя, генеруються нові ідеї , впроваджуються інноваційні послуги .
Ми хотіли сьогоднішніми акціями підняти престиж самого читання, створити імідж сучасної бібліотеки, як інформаційного центру, де можна безкоштовно навчитися працювати з комп’ютером, зареєструватися на ЗНО, поспілкуватися з рідними по скайпу тощо.
А Всеукраїнський день бібліотек - це чудова нагода ще раз відкрити для лубенців потенціал бібліотек» - говорить директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак.

Щиро дякуємо журналістів, учнів, волонтерів, користувачів бібліотеки, які були з нами . І запрошуємо всіх:

Не оминайте наш поріг,
Беріть скарби нетлінні в руки.
Нема прекрасніших доріг,
Ніж в цей вселюдський храм науки.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кляксотерапія в Новооріхівській школі

Нещодавно в Новооріхівській загальноосвітній школі відбувся творчий захід в якому взяли участь представники двох поколінь: молодь і особи похилого віку. Захід провела провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською центральною районною бібліотекою їм. В. Малика. Учасникам запропонували опанувати цікаву арт – терапевтичну  техніку – кляксотерапію. Провела заняття психолог проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє»  Юлія Пода. Той, хто ходив у школу давно, пам’ятає, який душевний біль і страждання приносила бодай малюсінька клякса на зошитовій сторінці... Скільки сліз пролито через ці малі (а інколи й великі) плями. Скільки страху було через них. Але, на щастя, все це у минулому, і сьогодні  діти і дорослі не хвилюються через такі питання

У Лубнах презентували мультимедійний посібник зі сталого способу життя

04 січня 2018 року в приміщенні ресурсного інформаційно - методичного центру Лубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи №6 відбувся ознайомчий тренінг щодо роботи з матеріалами мультимедійного посібника "Крок за кроком". Представили матеріал учасникам тренінгу експерти Міжнародної благодійної організації  Інформаційний центр „Зелене досьє”. В цілому у заході взяли участь понад 30 викладачів навчальних закладів Лубен, представники громадських організацій міста та місцевих засобів масової інформації. Представили матеріали посібника експертки  ІЦ «Зелене досьє» Тамара Малькова, Надія Шевченко та Ольга Ігнатенко.  Вони розповіли учасникам, що мультимедійний посібник "Крок за кроком" для України розроблений задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. Протягом навчання учасни