Перейти до основного вмісту

В Гребінці відкрили куточок освітніх ігор для літніх людей

В Гребінці триває реалізація проекту «Ігри та розваги для літніх людей», що підтримується Британською Радою в Україні в рамках програми «Активні громадяни».  Черговим заходом проекту стало відкриття ігрового куточку освітніх ігор для літніх людей. Відкрили його 14 грудня 2017 року  на базі територіального центру соціального обслуговування спільно з Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ».
Організатори заходу переконані, що навіть дитячі іграшки та ігри можуть допомагати літнім людям поліпшувати свій психоемоційний і фізичний стан. Про це під час офіційного відкриття ігрового куточку розповів Олександр Чепур, координатор проекту.  Він також повідомив, що ідея проекту належить працівникам терцентру та групі активістів, які проходили навчання за програмою «Активні громадяни» влітку цього року.
Учасників заходу привітала і завідувач відділення «Соціальний офіс» територіального центру  Федорченко Зоя. Вона висловила сподівання на розвиток подальшої співпраці.
Фахівець проекту, психолог Юлія Пода провела для учасників цікаву вправу «Вгадай хто на фото».  Збільшені фотографії відомих акторів кіно, розрізані у вигляді пазла  на шматочки були запропоновані для розгадування у вигляді  головоломки. Літні люди з зацікавленістю складали портрети кумирів молодості та відгадували назви улюблених кінофільмів. На думку психолога,  саме через подібні заняття зі складання пазла можна поліпшувати пам’ять, швидкість реакції і  збільшувати мозкову активність осіб похилого віку.
Завдяки проекту ігровий куточок поповнився засобами для вишивання, матеріалами для рукоділля, настільними іграми, шахами, шашками тощо.
Тож, і завершився захід теплим спілкуванням за партією в шахи, гру в доміно та складання пазлів.
Захід відбувся в рамках проекту «Ігри та розваги для літніх людей», що підтримується Британською Радою В Україні. Посилання на сторінку програми в мережі Інтернет  http://www.britishcouncil.org.ua/active-citizens  








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кляксотерапія в Новооріхівській школі

Нещодавно в Новооріхівській загальноосвітній школі відбувся творчий захід в якому взяли участь представники двох поколінь: молодь і особи похилого віку. Захід провела провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською центральною районною бібліотекою їм. В. Малика. Учасникам запропонували опанувати цікаву арт – терапевтичну  техніку – кляксотерапію. Провела заняття психолог проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє»  Юлія Пода. Той, хто ходив у школу давно, пам’ятає, який душевний біль і страждання приносила бодай малюсінька клякса на зошитовій сторінці... Скільки сліз пролито через ці малі (а інколи й великі) плями. Скільки страху було через них. Але, на щастя, все це у минулому, і сьогодні  діти і дорослі не хвилюються через такі питання

У Лубнах презентували мультимедійний посібник зі сталого способу життя

04 січня 2018 року в приміщенні ресурсного інформаційно - методичного центру Лубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи №6 відбувся ознайомчий тренінг щодо роботи з матеріалами мультимедійного посібника "Крок за кроком". Представили матеріал учасникам тренінгу експерти Міжнародної благодійної організації  Інформаційний центр „Зелене досьє”. В цілому у заході взяли участь понад 30 викладачів навчальних закладів Лубен, представники громадських організацій міста та місцевих засобів масової інформації. Представили матеріали посібника експертки  ІЦ «Зелене досьє» Тамара Малькова, Надія Шевченко та Ольга Ігнатенко.  Вони розповіли учасникам, що мультимедійний посібник "Крок за кроком" для України розроблений задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. Протягом навчання учасни