Перейти до основного вмісту

Осіб похилого віку привітали з Днем Святого Миколая.

У День Святого Миколая без уваги не залишилися не тільки діти, а  і люди похилого віку.  19 грудня 2017 року для цієї категорії осіб було влаштовано відвідування за місцем проживання, адже більшість з них не може самостійно себе обслуговувати. Організували вітання Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з територіальним центром соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації. Цього разу відвідували підопічних мешканців села Засулля.
Саме цій специфічній та досить цікавій категорії людей  особливо потрібна підтримка, опіка та турбота. Тому серед подарунків були мабуть найцінніші, що виготували своїми руками діти. Такі ялинкові прикраси будуть радувати око дідусів та бабусь під час Новорічних та Різдвяних свят. Також, підопічним надали посильну допомогу у придбанні санітарно – гігієнічних засобів та подарували календарі на 2018 рік.
Відвідали Дмитренка Івана Кириловича, учасника війни, 1929 року народження, Якименко Надію Григорівну, 1941 року народження, Осінню Софію Костянтинівну, 1947 року народження, Назарко Клавдію Андріївну (1921 р.н) та Герасименко Марію Гаврилівну ( 1928 р.н.).

Вітав поважних засульчан керівник проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму» Олександр Чепур. Він дякував  ветеранам за їх працю, життєвий досвід і мудрість. Проект реалізується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє.» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».




 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

У Лубнах презентували мультимедійний посібник зі сталого способу життя

04 січня 2018 року в приміщенні ресурсного інформаційно - методичного центру Лубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи №6 відбувся ознайомчий тренінг щодо роботи з матеріалами мультимедійного посібника "Крок за кроком". Представили матеріал учасникам тренінгу експерти Міжнародної благодійної організації  Інформаційний центр „Зелене досьє”. В цілому у заході взяли участь понад 30 викладачів навчальних закладів Лубен, представники громадських організацій міста та місцевих засобів масової інформації. Представили матеріали посібника експертки  ІЦ «Зелене досьє» Тамара Малькова, Надія Шевченко та Ольга Ігнатенко.  Вони розповіли учасникам, що мультимедійний посібник "Крок за кроком" для України розроблений задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. Протягом навчання учасни

Кляксотерапія в Новооріхівській школі

Нещодавно в Новооріхівській загальноосвітній школі відбувся творчий захід в якому взяли участь представники двох поколінь: молодь і особи похилого віку. Захід провела провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською центральною районною бібліотекою їм. В. Малика. Учасникам запропонували опанувати цікаву арт – терапевтичну  техніку – кляксотерапію. Провела заняття психолог проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє»  Юлія Пода. Той, хто ходив у школу давно, пам’ятає, який душевний біль і страждання приносила бодай малюсінька клякса на зошитовій сторінці... Скільки сліз пролито через ці малі (а інколи й великі) плями. Скільки страху було через них. Але, на щастя, все це у минулому, і сьогодні  діти і дорослі не хвилюються через такі питання