Перейти до основного вмісту

Волонтери Лубенського медичного училища виконали доручення Святого Миколая

19 грудня 2017 року  в Лубнах відбулося свято для дітей пільгових категорій «До нас іде Святий Миколай». Організували його для дітлахів, що перебувають на лікуванні у  дитячому обласному протитуберкульозному санаторію за ініціативи волонтерського загону «Милосердя» Лубенського медичного училища. Студенти активно беруть участь у реалізації проекту «Дитячий сміх проти хвороб». Координує реалізацію проекту  Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ».
«Ініціатива належить самим студентам. Вони самі зголосилися і трудяться над таким важливим проектом. Дорослі допомагають в плані організації та забезпеченні матеріальними ресурсами. На такому принципі залучення основана програма «Активні громадяни», - пояснює фасилітатор програми  Олександр Чепур.
Активно сприяє таким ініціативам і відділ молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради.
Цього дня для дітлахів підготували святковий візит. В його програмі рухливі ігри, конкурси, загадки. Особливим подарунком для дітей стало привітання від Святого Миколая та його команди. Учасники розповідали Миколайчику вірші та отримували солодощі у подарунок. Для реалізації подібних заходів за кошти проекту було придбано костюм. На останок малеча водила разом з волонтерами хоровод, створювала власні малюнки та переглядала повчальний мультфільм про те, як важливо виховувати у собі доброту, не бути ябедою та вміти просити вибачення.
Як повідомлялося раніше, в Лубнах відкрили офіс Святого Миколая, а сам захід пройшов в рамках проекту «Дитячий сміх проти хвороб», який підтримує Британська Рада в Україні в рамках програми «Активні громадяни».







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кляксотерапія в Новооріхівській школі

Нещодавно в Новооріхівській загальноосвітній школі відбувся творчий захід в якому взяли участь представники двох поколінь: молодь і особи похилого віку. Захід провела провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською центральною районною бібліотекою їм. В. Малика. Учасникам запропонували опанувати цікаву арт – терапевтичну  техніку – кляксотерапію. Провела заняття психолог проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє»  Юлія Пода. Той, хто ходив у школу давно, пам’ятає, який душевний біль і страждання приносила бодай малюсінька клякса на зошитовій сторінці... Скільки сліз пролито через ці малі (а інколи й великі) плями. Скільки страху було через них. Але, на щастя, все це у минулому, і сьогодні  діти і дорослі не хвилюються через такі питання

У Лубнах презентували мультимедійний посібник зі сталого способу життя

04 січня 2018 року в приміщенні ресурсного інформаційно - методичного центру Лубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи №6 відбувся ознайомчий тренінг щодо роботи з матеріалами мультимедійного посібника "Крок за кроком". Представили матеріал учасникам тренінгу експерти Міжнародної благодійної організації  Інформаційний центр „Зелене досьє”. В цілому у заході взяли участь понад 30 викладачів навчальних закладів Лубен, представники громадських організацій міста та місцевих засобів масової інформації. Представили матеріали посібника експертки  ІЦ «Зелене досьє» Тамара Малькова, Надія Шевченко та Ольга Ігнатенко.  Вони розповіли учасникам, що мультимедійний посібник "Крок за кроком" для України розроблений задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. Протягом навчання учасни