Перейти до основного вмісту

Діалог поколінь в галереї образотворчого мистецтва

24 листопада 2917 року група учасників проекту  «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» відвідали галерею образотворчого мистецтва Лубенського краєзнавчого музею.
Екскурсії та посильні поїздки, які влаштовують регулярно в Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ» із музикою, цікавими розповідями, спілкуванням з молоддю  та частуванням як пігулки від самотності.
Екскурсію літнім людям влаштували разом з територіальним центром соціального обслуговування райдержадміністрації. Соціальні служби вирішили створити своїм підопічним майданчик для спілкування і подарувати приємні емоції.  А їх виявилося чимало, адже під час екскурсії вони могли поринути у спогади про часи своєї молодості, коли переглядали експозицію фото робіт про життя і творчість лубенського письменника Володимира Малика, насолоджувались виставкою живопису Михайла Буніна, який творив у Лубнах, і життя якого трагічно обірвалося у жовтні 1941 року, коли нацисти  заарештували його й закатували.  До участі у заході долучилася група студентів – перукарів Войнихівського  професійного -технічного училища №53. Учні разом з іншими учасниками з захопленням переглянули приватну колекцію освітнього проекту «Епоха» з автентичного одягу, слухали розповідь про вишиті сорочки та їх унікальність, а на останок де – хто зміг і одягнутися у національне вбрання . Усе заради того, аби пенсіонери не відчували себе самотніми.

Організатори переконані, що  дозвілля наповнене змістом,  викликає почуття радості, задоволення, підвищує настрій. Тому і пенсіонери дуже вдячні, що завдяки подібним заходам  вони не одинокі, можуть веселіше жити, а веселі люди менше хворіють і довше живуть. Організатори і учасники  також дякують працівникам галереї образотворчого мистецтва Лубенського краєзнавчого музею за гостинність та змістовну розповідь.






 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

У Лубнах презентували мультимедійний посібник зі сталого способу життя

04 січня 2018 року в приміщенні ресурсного інформаційно - методичного центру Лубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи №6 відбувся ознайомчий тренінг щодо роботи з матеріалами мультимедійного посібника "Крок за кроком". Представили матеріал учасникам тренінгу експерти Міжнародної благодійної організації  Інформаційний центр „Зелене досьє”. В цілому у заході взяли участь понад 30 викладачів навчальних закладів Лубен, представники громадських організацій міста та місцевих засобів масової інформації. Представили матеріали посібника експертки  ІЦ «Зелене досьє» Тамара Малькова, Надія Шевченко та Ольга Ігнатенко.  Вони розповіли учасникам, що мультимедійний посібник "Крок за кроком" для України розроблений задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. Протягом навчання учасни

Кляксотерапія в Новооріхівській школі

Нещодавно в Новооріхівській загальноосвітній школі відбувся творчий захід в якому взяли участь представники двох поколінь: молодь і особи похилого віку. Захід провела провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською центральною районною бібліотекою їм. В. Малика. Учасникам запропонували опанувати цікаву арт – терапевтичну  техніку – кляксотерапію. Провела заняття психолог проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє»  Юлія Пода. Той, хто ходив у школу давно, пам’ятає, який душевний біль і страждання приносила бодай малюсінька клякса на зошитовій сторінці... Скільки сліз пролито через ці малі (а інколи й великі) плями. Скільки страху було через них. Але, на щастя, все це у минулому, і сьогодні  діти і дорослі не хвилюються через такі питання