Перейти до основного вмісту

В Гребінці поліпшують стан здоров'я літніх людей через ігрову діяльність

Знайомство з технологією формату 3D кіно, захоплююча розвага для будь якого віку - аерохокей, настільний футбол, більярд та чаювання у дружньому колі – все це чекало на підопічних Гребінківського районного територіального центру соціального обслуговування, які 06 грудня 2017 року відвідали центр сімейного дозвілля «PoZiTiV»  у рамках реалізації проекту соціальної дії.
Координатор проекту «Ігри та розваги для літніх людей», що підтримується програмою «Активні громадяни» Британської Ради в Україні, Олександр Чепур, говорить, що через посильну прогулянку та ігрову діяльність, учасники поліпшують психофізичний стан, тренують пам'ять та увагу.
На початку зустрічі літнім людям розповіли про проект та його мету і продемонстрували відео сюжет програми «Активні громадяни». Чимало позитивних емоцій викликав перегляд 3D —  кіно. Літні глядачі настільки поринули у цей захоплюючий атракціон, що немов би стали безпосередніми учасниками подій.

Організатори переконані, що новітні технології можуть зробити життя літніх людей краще, яскравіше та змістовніше. Тож, на учасників чекало знайомство з популярними розвагами – аерохокеєм  та настільним футболом. А на останок, і чоловіки і жінки літнього віку з задоволенням грали у більярд, пригадуючи часи своєї молодості та спілкуючись один з одним. Завершилась ігрова програма чаюванням у дружньому колі. Організатори планують розвивати подібні інноваційні методи роботи з особами похилого віку і найближчим часом проведуть заходи, спрямовані на  розвиток діалогу поколінь та підтримку  фізичного, психічного і  пов’язаного з пізнавальними здібностями здоров’я літніх людей.  Захід відбувся в рамках проекту «Ігри та розваги для літніх людей», який адмініструє Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». 




 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

У Лубнах презентували мультимедійний посібник зі сталого способу життя

04 січня 2018 року в приміщенні ресурсного інформаційно - методичного центру Лубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи №6 відбувся ознайомчий тренінг щодо роботи з матеріалами мультимедійного посібника "Крок за кроком". Представили матеріал учасникам тренінгу експерти Міжнародної благодійної організації  Інформаційний центр „Зелене досьє”. В цілому у заході взяли участь понад 30 викладачів навчальних закладів Лубен, представники громадських організацій міста та місцевих засобів масової інформації. Представили матеріали посібника експертки  ІЦ «Зелене досьє» Тамара Малькова, Надія Шевченко та Ольга Ігнатенко.  Вони розповіли учасникам, що мультимедійний посібник "Крок за кроком" для України розроблений задля підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. Протягом навчання учасни

Кляксотерапія в Новооріхівській школі

Нещодавно в Новооріхівській загальноосвітній школі відбувся творчий захід в якому взяли участь представники двох поколінь: молодь і особи похилого віку. Захід провела провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською центральною районною бібліотекою їм. В. Малика. Учасникам запропонували опанувати цікаву арт – терапевтичну  техніку – кляксотерапію. Провела заняття психолог проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє»  Юлія Пода. Той, хто ходив у школу давно, пам’ятає, який душевний біль і страждання приносила бодай малюсінька клякса на зошитовій сторінці... Скільки сліз пролито через ці малі (а інколи й великі) плями. Скільки страху було через них. Але, на щастя, все це у минулому, і сьогодні  діти і дорослі не хвилюються через такі питання